3 základní způsoby, jak najít odpovědi uvnitř sebe

meditace

Jednoduchým řešením je známé slovo meditace. Proč jsem ho tedy nepoužila v názvu článku? Protože možností, jak se podívat do našeho nitra je mnohem víc a dnes si posvítíme na ty základní.

Dokážou totiž zrelaxovat mysl, ale hlavně ukázat člověku cestu vpřed. Chcete-li vstoupit do vlastní síly nebo řešíte třeba zdraví, pomůže vám podvědomí, když si dovolíte mu naslouchat.

Tři zcela základní typy cest do podvědomí jsou vizualizace, šamanská cesta a meditace. Doporučuji nezůstávat jen u jedné z nich, testujte, kterému jazyku vaší duše rozumíte nejlépe, co vám funguje. S prvním výběrem mohu trochu pomoci.

Vizualizace, relaxace

Pro začínajícího nejefektivnější způsob. Řídíte se hlasem průvodce, který doprovází většinou hudba. Já osobně v mých vizualizacích ráda používám zvuky přírody. Putujete do podvědomí se záměrem daným od průvodce. Takové cesty mají velké plus v otvírání nových možností, protože autor vizualizace vám může přinést nečekané vhledy. Vizualizace mají jasný záměr, který plníte.

Šamanská cesta

Tento způsob, profláklý díky americkým indiánům a zvukům bubnu, sází hlavně na naše propojení s přírodou matky Země a jejími cykly. Má předem určený záměr a navigaci v podobě jasně fungujícího šamanského světa se zvířecími pomocníky. dáte si cíl, ale nikdo vás jím přesně do detailu neprovází. Co na takové cestě přesně uvidíme a prožijeme není ovlivněno slovy průvodce, jen námi.

Meditace

Na rozdíl od vizualizace je v meditaci základem – nemít cíl. Hraje hudba a prostě jen jste. Vypnout mozek a myšlenky je dokonale očistný proces, ale musí se nějaký čas trénovat. Jednoduše existovat, je naší prazákladní přirozeností a dělá tělu i duši dobře.

cesta za duchem projektu
kenny-luo-cMC_s7e150o-unsplash

Určitě doporučuji začít u vizualizace, která nastavuje pomyslnou pomocnou ruku. Začít můžete kdykoliv a rozhodně to stojí za to. Pokud máte vybráno nebo jste se utvrdili ve vaší oblíbené metodě, do toho.

Přejít nahoru